Budimpešta - Novembar 2023.

1. DAN 23.11.2023. (ČETVRTAK) BiH – Budapest
Polazak u večernjim satima iz Sarajeva, Zenice, Doboja I Tuzle. Nastavak putovanja kroz Hrvatsku preko Osijeka i Belog Manastira.

2.DAN 24.11.2023. (PETAK) Budapest
Putovanje u jutarnjim satima kroz Mađarsku. Dolazak u Budimpeštu. Zaustavljanje u shopping centru Campona… Fakultativno: posjeta Tropicariumu www.tropicarium.hu . Odlazak u hotel na check-in u 15.00 sati. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Dunavom, odakle Vam se pruža fascinantna panorama Budimpešte. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN 25.11.2023. (SUBOTA) Budapest
Doručak. fakultativno obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela). Slobodno vrijeme u centru Budimpešte. Povratak u hotel. Fakultativno Cszarda (prilika da se okušate u Čardašu, te da probate mađarsku kuhinju)… Noćenje.

4. DAN 26.11.2023. (NEDJELJA) Budapest – BiH
Doručak. Fakultativno: posjeta Sant Andrei (živopisno mjestašce nadomak Budimpešte, prilika da posjetite kuću Jakova Ignjatovića, galerije, suvenirnice, muzej marcipana i još mnogo toga)… Slobodno vrijeme za putnike koji ne idu u posjetu St.Andrei. Polazak za Bi Hoko 16.30h. Vožnja preko Mađarske I Hrvatske. Dolazak u BiH poslije ponoći

Cijena do 01.11.2023: 249,00 KM

Cijena aranžmana: 279,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Putničko zdravstveno osiguranje: 8 KM

-Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) u zavisnosti od raspoloživosti.

Fakultativne izlete:

  • Tropicarium – 10 EUR
  • Krstarenje Dunavom – 15 EUR
  • Budapest Panoramica – 15 EUR
  • Cszarda/MAĐARSKO VEČE – 35 EUR
  • St.Andrea – 10 EUR

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz turističkim autobusima (klima, video/dvd, audio oprema) na navedenim relacijama

-Smještaj u hotelu 3*** na bazi 2 noćenja sa doručkom u Budimpešti

-Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Budimpešti kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta

Napomena:

-Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili putem agencije)

-Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/2 ili 1/3.

-Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije ALMY TRAVEL d.o.o., a usklađenim sa UTA BIH Standardima.