Dubai - Nova Godina Avio 2024.

1. DAN SARAJEVO – DUBAI
Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu tri sata prije leta, individualna prijava za let i predaja prtljaga, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Dubai u 14:15h. Nakon slijetanja Dubai slijedi transfer do hotela i check in. Slobodno vrijeme. Noćenje

2. DAN – 5. DAN DUBAI
Tokom vašeg boravka u Dubai-u imate priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom): Burj Khalifa – najveća građevina na svijetu, neboder koji je sa antenom visok 828 metara, trebao se zvati Burj Dubai, ali je u čast šeika Khalifa al- Nahjana preimneovan u Burj Khalifa, neboder ima 160 spratova, sadrži oko 1.000 stanova, kancelarije na 40-ak spratova, Armanijev hotel i osmatračnicu na 124. Spratu.
Burj Al Arab – već godinama simbol raskošnosti Burj Al Arab je luksuzan hotel koji se smatra prvim hotelom sa 7 zvjezdica na svijetu, smješten je na vještačkom ostrvu uz plažu Jumeirah, ostrvo je sa kopnom povezan mostom kojim mogu prolazitit i auti, oblik gradnje podsjeća na jedro
Muzej Dubai – građen početkom 19. vijeka smatra se najstarijom građevinom Dubai-a, prvobitno je bio sjedište guvernera, a od 1971. je proglašen muzejom, zauzima prostor tvrđave Al-Fahidi u predelu Dubai Creek, od mnogobrojnih zbirki izdvajamo onu sliku koja predstavlja historiju Dubai-a i sve faze njegove ekspanzije, zatim onu tradicionalnog oružja ovog područja, zbirku posvećenu moru i njegovom značaju u pustinjama te onu posvećenu starim brodovima koji su se koristili za transport i trgovinu
Palm Jumeirah – trenutno najveće vještačko ostrvo na svijetu, građen je u obliku palme sa stabljikom i 17 listova, okružuju je mala ostrvca koji cijeloj građevini daju oblik kruga
Abu Dhabi glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova u svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 ostrvaca razasutih ispred obala Abu Dhabia. Posjetićemo jednu od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vernika, zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne četvrti grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu videti sve ono što karakteriše ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Povratak prema Dubaiju u poslije podnevnim satima uz zaustavljanje i kraću posjetu novoj atrakciji Abu Dhabia – Ferrari Worldu.
Jeep safari. Zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu – u beduinskom kampu i orijentalne motive. Mogućnost jahanja na kamilama.

Trgovački centar Mall of the Emirates – najveći šoping centar na Bliskom Istoku, sadrži preko 350 trgovina, ali i mnogo drugih sadržaja kao što su razni tematski parkovi, restorani, kina i zimsko skijalište na zatvorenom Ski Dubai.
Krstarenje brodom (Show Cruise) po zalivu Dubaija s uključenom večerom. Ski Dubai – čudesno zimsko skijalište na zatvorenom usred pustinje gdje se u ljetnjim mjesecima može skijati i na temperatuti od 42 stepena celzijusa, nalazi se unutar trgovačkog centra Mall of the Emirates, sadrži 5 staza različite veličine i težine s ukupnih 22.500 metara, snijeg i svjetlost su veštački, a borovi lažni. The World – arhipelag od 300-ak malih vještačkih ostrva koji su građeni u obliku Zemlje, svako ostrvce predstavlja jednu državu, a njihov raspored podsjeća na oblik planeta Zemlje, arhipelag se nalazi na udaljenosti od 4 km od obale i sva ostrvca su na prodaju, cijeli projekt još nije gotov, ali je u završnoj fazi.

6. DAN DUBAI – SARAJEVO
Odjava iz hotela i transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za Sarajevo 09:15h. Slijetanje u Sarajevo u 13:00 h. Kraj programa.

HOTEL TRYP BY WYNDHAM – 2699, 00 KM
FIRST COLLECTION BUSSINES BAY – 3149, 00 KM
WYNDHAM DUBAI MARINA – 3599, 00 KM

Aranžman obuhvata:

-Povratna avio karta na relaciji SARAJEVO-DUBAI-SARAJEVO sa FLY DUBAI (prtljag do 20kg i ručni prtljag do 7kg po osobi)

-Jednom kupljena i izdata karta je nerefundabilna

-5 noćenja u izabranom hotelu na bazi noćenja sa doručkom

-Transfer na relaciji DUBAI INTETRNATIONAL AIRPORT – HOTEL i HOTEL – DUBAI INTERNATIONAL AIRPORT

-Aerodromske takse

Aranžman ne obuhvata:

-Tourism dirham (gradska taksa) plaća se na recepciji hotela (Hoteli 4* cca 4-5 USD po sobi po noći)

-Ostale fakultativne izlete i ulaznice za muzeje

-Obavezno putno zdravstveno osiguranje 12,00KM

-Doplata za bebu-taxe u iznosu od 200,00 KM

-VIZA za Dubai 250, 00 KM

Napomena:

-Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

-Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma) koji u proljetnoj sezoni mogu biti otežani.

-Agencija ALMY TRAVEL ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.