Istanbul - 1. Maj 2024.

1.dan: SUBOTA, 27.04.2024 – BiH
Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Srebrenika, Brčkog i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoškoh procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2.dan: NEDJELJA, 28.04.2024 – ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika…..Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: PONEDJELJAK, 29.04.2024 – ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo.. jednoiposatno krstarenje brodom od kabasa do mosta FSM. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativno odlazak na Ortakoy.. a zatim odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko, Defacto…… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan: UTORAK, 30.04.2024- ISTANBUL
Nakon doručka Fakultativno vožnja autobusom do Azijskog dijela grada, gdje se nalazi impozantno zdanje džamije Camilica, koja je i najveća u Turskoj. Uživanje u pogledu koji se pruža sa platoa Džamije, odakle se vidi doslovno cijeli grad Istanbul. Nakon Camilice slijedi odlazak do Azijskog dijela Istanbula, i najveće općine u cijelom gradu koja se zove Uskudar. Na Uskudru se nalazi i čuvena Djevojačka kula koju ćete također imati priliku da vidite. Kao posljednji dio ovog izleta, ostavili smo Taksim, najmoderniji dio grada, gdje imamo slobodno vrijeme za uživanje kako u gastronomskoj ponudi, tako i u shoppingu. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: SRIJEDA, 01.05.2024- ISTANBUL
Nakon doručka Fakultativni izlet u Bursu. Bursa je četvrti po veličini grad u Turskoj, ušuškan ispod planine Uludag. Upravo ovdje, u nekadašnjoj prijestolnici Osmanskog carstva, sahranjene su sultanije Mahidevran i Hurem. Nalazi se na historijskom Putu svile i predstavlja centar tekstilne industrije, zbog čega ga nazivaju i „Turski Mančester”. Obilazak grada. Slobodno vrijeme za shopping na Kapali čaršiji, gde se jeftino mogu kupiti: srebro, kašmir, svila, garderoba, obuća, začini, slatkiši. Povratak u Istanbul. Osmomartovska večera u nekom od orijentalnih klubova. Noćenje.
6.dan: ČETVRTAK, 02.05.2024 – ISTANBUL-EDIRNE-BiH
Doručak. Napuštanje hotela oko 09.15h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

7.dan: PETAK, 03.04.2024 – ISTANBUL- BiH
Dolazak na odredište u podnevnim satima.

Cijena do 15.03.2024.: 349,00 KM

Redovna cijena: 379,00 KM

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),

-4 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti LALELI

-Posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…

-Pratilac putovanja ispred agencije

-Troškove pripreme i organizacije

Aranžman ne obuhvata:

-Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 14,00 KM

-Doplata za 1/1 sobu: 120 KM

-Izlete:

  • ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 10 EUR
  • Krstarenje BOSFOROM – 20 EUR
  • ortakoy+eyup+shopping venezia mega outlet – 20 eur
  • DŽAMIJA CAMLICa+uskudar+taksim – 20 EUR
  • izlet u bursu – 35 EUR

Potrebna dokumentacija:

-Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

-Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 10 dana prije polaska.

Doplate i popusti:

-Dijete do 11 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje popust 20%

-Doplata za dodatno sjedište u autobusu – 200,00 KM po osobi.