Istanbul - Februar 2023.

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa blizu 14. miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu…“

1. Dan – BIH

Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Srebrenika. Brčkog i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoškoh procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2. Dan – ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika… Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. Dan – ISTANBUL

Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – momenat kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo.. jednoiposatno krstarenje brodom od kabasa do mosta FSM. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativno odlazak na Ortakoy.. a zatim odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko, Defacto…… Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Dan – ISTANBUL

Nakon doručka Fakultativno vožnja autobusom do Azijskog dijela grada, gdje se nalazi impozantno zdanje džamije Camilica, koja je i najveća u Turskoj. Uživanje u pogledu koji se pruža sa platoa Džamije, odakle se vidi doslovno cijeli grad Istanbul. Nakon Camilice slijedi odlazak do Azijskog dijela Istanbula, i najveće općine u cijelom gradu koja se zove Uskudar. Na Uskudru se nalazi i čuvena Djevojačka kula koju ćete također imati priliku da vidite. Kao posljednji dio ovog izleta, ostavili smo Taksim, najmoderniji dio grada, gdje imamo slobodno vrijeme za uživanje kako u gastronomskoj ponudi, tako i u shoppingu. Noćenje.

5. Dan – ISTANBUL – EDIRNE – BiH

Doručak. Napuštanje hotela oko 09.15h. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

6. Dan – ISTANBUL – BiH

Dolazak na odredište u podnevnim satima.

Cijena aranžmana: 269,00 KM

First Minute cijena do 15.01.2023.

Redovna cijena nakon ovog datuma je 299,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike

-Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 12,00 KM

-Doplata za 1/1 sobu: 100 KM

Fakultativni izleti:

  • Obilazak Istanbula u pratnji lokalnog vodiča –  10 €
  • Krstarenje Bosforom – 20 €
  • Ortakoy, Eyup i outlet Venezia – 20 €
  • Džamija Camilica, Uskudar i Taksim – 20 €
  • Dvorci Bosfora – Naknadno

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe)

-3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti Laleli

-Posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…

-Pratilac putovanja ispred agencije

-Troškove pripreme i organizacije

Potrebna dokumentacija:

-Biometrijska putna isprava – sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

-Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja  najkasnije 10 dana prije polaska.

Doplate i popusti:

-Dijete do 11 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje popust 20%

-Doplata za dodatno sjedište u autobusu 150,00 KM po osobi.

Napomena:

-Za ulazak u republiku Tursku kopnenim putem na gp kapikule ne trebaju potvrde o vakcinaciji kao ni antigen test – samo važeći pasoš!