ISTANBUL FESTIVAL LALA - 3 NOĆENJA

3 noćenja s doručkom – autobus

1. Dan. (Utorak 06.04.2021.) BIH-SRB-BG

Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 07.45h. Polasci po rasporedu iz Visokog, Kaknja, Zenice, Zavidovića, Žepča, Doboja i Tuzle. Noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe.

2. Dan. (Srijeda 07.04.2021.) TR – ISTANBUL

Nastavak putovanja prema Edirnama te dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Fakultativno: Odlazak u pješački obilazak stare jezgre evropskog dijela Istanbula uz lokalnog turističkog vodiča (Bayazit trg, Univerzitet, Kapali Čaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Aya Sofia, Plava Džamija, Topkapi). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan (Četvrtak 08.04.2021.) ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – Eyup – Venezia

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet te vožnja autobusom u pratnji lokalnog vodiča do luke, ukrcaj na brod kada započinje nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu – najljepčem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula). Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. Dan (Petak 09.04.2021.) Camilica – Prinčevska Ostrva

Doručak. Nakon doručka Fakultativno idemo do Azijskog dijela Istanbula i poznatog vidikovca Čamlidža gdje ćemo posjetiti novu džamiju i uživati u arhitekturi i grandioznosti iste. Nakon posjete džamiji Čamlidža nastavak vožnje autobusom do Evropskog dijela Istanbula do luke i ukrcaj na brod i polazak prema Prinčevskim ostrvima. Arhipelag od 9 ostrva koji se nalazi na mramornom moru, danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula a u vrijeme Bizantije su ostrva korišena za slanje egzil pretendenata na carski prijestol. Slobodno vrijeme za obilazak jednog od ostrva te u večernjim satima povratak brodom u luku i nastavak ožnje autobusom do hotela.

5. Dan (Subota 10.04.2021. ) ISTANBUL – EDIRNE – BIH

Polazak iz Sarajeva ispred zemaljskog muzeja u 07.45h. Polasci po rasporedu iz Visokog, Kaknja, Zenice, Zavidovića, Žepča, Doboja i Tuzle. Noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe.

6. Dan (Nedjelja 11.04.2021.) BiH

Nastavak putovanja za BiH. Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

First Minute cijena: 199,00 KMza uplate avansa do 20.03.2021.

Redovna cijena: 219,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:

– Prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, Toalet-om, TV/video/audio opremom, mini barom i kuhinjom.

– Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa u starom dijelu Istanbula.

– Posjete prema programu.

– Usluge vodiča tokom putovanja kao i kompletne organizacije.

U cijenu aranžmana nisu uračunate i sljedeće posjete i obilasci:

– Pješačka tura uz lokalnog vodiča – 10€

– Krstarenje Bosforom u trajanju od (1,5 – 2h) – 20€

– Posjeta četvrti Eyup i shopping outletu Venezia – 15€

– Posjeta vidikovcu i džamiji Camilica, i plovidba do Prinčevskih Ostrva – 20€

– Posjeta Bursi – 25€ (Minimalno 30 prijavljenih putnika).

 

Paketi izleta:

1. Pješačka tura + Krstarenje + Eyup + Venezia = 40€

2. Svi izleti = 55€

– Doplata za dodatno sjedište u autobusu 60 KM po putniku.

– Troškovi obaveznog putničkog zdravstvenog osiguranja (12 KM). Za osobe preko 60 godina starosti polica iznosi 24 KM.

– Dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostavruje popust 30%.

– Doplata za jednokrevetnu sobu 100,00 KM po osobi.

* REZERVACIJA PUTOVANJA: Prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti kopiju pasoša te uplatiti avans u iznosu od 30% od ukupne cijene aranžmana.