ISTANBUL – JULI 2021

1. Dan – (Ponedjeljak 26.07.2021.) BIH-SRB-BG

Polazak iz Sarajeva, Visokog, Kaknja , Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja i Doboja u jutarnjim satima. Vožnja preko Doboja, Tuzle i Bijeljine, prema graničnom prelazu Rača. Noćna vožnja kroz Srbiju, Bugarsku sa pauzama po potrebi grupe.

2. Dan – (Utorak 27.07.2021.) TR – ISTANBUL

Nastavak putovanja prema Edirnama te dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Fakultativno: Odlazak u pješački obilazak stare jezgre evropskog dijela Istanbula uz lokalnog turističkog vodiča (Bayazit trg, Univerzitet, Kapali Čaršija, Čemberlitaš, Hipodrom, Aya Sofia, Plava Džamija, Topkapi). Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan – (Srijeda 28.07.2021.) ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – Eyup – Venezia

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet te vožnja autobusom u pratnji lokalnog vodiča do luke, ukrcaj na brod kada započinje nezaboravno krstarenje Bosforom. Uživanje u Zlatnom rogu – najljepčem dijelu Istanbula, Galata mostu, Galata Kuli, džamiji Selimiji, Dolmabahče palati, Bešiktašu, Ortakoj kvartu, Rumeli hisaru (čuvena bizantijska tvrđava), Jedi kulama (sedam kula). Nakon nezaboravnog krstarenja Bosforom a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping u poznatim brendovima: Nike, Adidas, US POLLO, Takko. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. Dan – (Četvrtak 29.07.2021.) Camilica – Prinčevska

Doručak. Nakon doručka Fakultativno idemo do Azijskog dijela Istanbula i poznatog vidikovca Čamlidža gdje ćemo posjetiti novu džamiju i uživati u arhitekturi i grandioznosti iste. Nakon posjete džamiji Čamlidža nastavak vožnje autobusom do Evropskog dijela Istanbula do luke i ukrcaj na brod i polazak prema Prinčevskim ostrvima. Arhipelag od 9 ostrva koji se nalazi na mramornom moru, danas se tu nalaze poznate plaže Istanbula a u vrijeme Bizantije su ostrva korišena za slanje egzil pretendenata na carski prijestol. Slobodno vrijeme za obilazak jednog od ostrva te u večernjim satima povratak brodom u luku i nastavak ožnje autobusom do hotela.

5. Dan – (Petak 30.07.2021. ) ISTANBUL – EDIRNE – BIH

Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Edirnama. Dolazak u Edirne u podnevnim satima. Obilazak grada u pratnji vodiča. Džamija Selimija, Eski džamija, zgrada općine i drugo. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti do polaska prema BiH. Vožnja pravcem Sofija – Niš – Beograd uz pauze prema potrebi grupe.

6. Dan – (Subota 31.07.2021.) BiH

Nastavak putovanja za BiH. Planiran dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

Cijena aranžmana: 199,00 KM

U cijenu aranžmana nisu uračunate i sljedeće posjete i obilasci:

-Krstarenje Bosforom u trajanju od (1,5 – 2h) 20€

-Posjeta četvrti Eyup i shopping outletu Venezia 15€

-Posjeta vidikovcu i džamiji Camilica, i plovidba do Prinčevskih Ostrva – 20€

Svi izleti = 50€

-Dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe ostvaruje popust 30% na aranžman i 50% na fakultativne izlete

-Doplata za jednokrevetnu sobu 90,00 KM po osobi

-Doplata za dodatno sjedište u autobusu – 120,00 KM

-Putničko zdravstveno osiguranje za sve dane trajanja putovanja – 10,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:

-Prevoz autobusima visoke turističke klase sa klimom, Toalet-om, TV/video/audio opremom, mini
barom i kuhinjom

-Smještaj na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa u starom dijelu Istanbula

-Posjete prema programu

-Obilazak Istanbula (panoramski i pješački uz lokalnog vodiča)

-Obilazak Edirnea

-Usluge vodiča tokom putovanja kao i kompletne organizacije

Napomena:

-Za ulazak u Tursku od 01.06.2021. potreban je alternativno: PCR test (ne stariji od 72h), Brzi Antigen test (ne stariji od 48h) ili potvrda o primljenoj drugoj dozi vakcine (najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku). Antigen test preko naše agencije radite za 20-25 KM u ovisnosti od mjesta testiranja.