MRAMORNO MORE 2021.

Vodimo vas drugu sezonu da provedete svoj odmor u Turskoj, nadomak Istanbula, u malom gradiću Kumburgaz, na obali Mramornog mora. Uvjerite se zašto smo imali više stotina zadovoljnih klijenata prošle godine na ovoj destinaciji. Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 60km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se odlučite za odmor na Mramornom moru.

Aranžman autobusom 9 dana, polasci subotom, povratak nedjeljom.
Polasci: 05.06.,19.06.,03.07.,17.07.,24.07.,31.07., 07.08.,14.08.,21.08.,28.08.,11.09.,25.09.2021. godine

1. Dan – subota – Polazak iz BiH

Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Bijeljine (mogućnost polaska iz Banja Luke za veće grupe), putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv), noćna vožnja.

2. Dan – nedjelja – Kumburgaz Marin Princess

U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima, prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****. Ulazak u sobe (check in) u 14.00 h. Želimo vam lijep i ugodan odmor.

3. Dan – ponedjeljak – Kumburgaz Marin Princess

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

4. Dan – utorak – Istanbul

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz oficijenog vodiča Istanbul posjeta Kapali čaršiji, Plavoj džamiji, Hipodromu, Aja Sofiji slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Krstarenje Bosforom (fakultativno se plaća brod). Posjeta trgu Taksim i ulici Isiqal. Povratak u Kumburgaz u večernjim satima.

5. Dan – srijeda – Kumburgaz Marin Princess

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

6. Dan – četvrtak – Bursa

Doručak u hotelu. Cjelodnevni fakultivni izlet (neobavezno) u Bursu. …(nekad zvana Brusa) je grad u sjevernozapadnoj Turskoj, administrativni centar Provincije Bursa, u regiji Marmara. Bursa je bila prijestolnica Osmanskog carstva između 1326. – 1365. U to vrijeme zvali su je Hüdavendigar (Božji dar), danas je zovu Yeşil Bursa (Zelena Bursa) zbog brojnih parkova i gustih šuma koje okružuju grad. Bursa je neraskidivo povezana sa planinom Uludağ koja je danas pozato tursko skijalište. Prilika da posjetite turbeta Osmana i Orhana Gazi, sat kulu, pijacu svile Koza Han i još mnogo toga. Povratak u hotel. Noćenje.

7. Dan – petak – Marin Princess Kumburgaz

Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

8. Dan – subota – Kumburgaz – Bursa

Doručak u hotelu. Check out iz hotela, slobodno vrijeme do 18.00 h kada je planiran polazak prema BiH. Posjeta prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

9. Dan – nedjelja – BiH

Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj programa.

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),

-Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 6 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5*****, više informacija o hotelu možete dobiti na linku: kumburgazmarinprincess.com

  • Za goste hotela su na raspolaganju privatna plaža sa dokom (ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju)
  • 2 otvorena bazena sa morskom vodom (jedan sa toboganima)
  • Wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)
  • Besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela
  • Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
  • Obilazak Edirnea

Aranžman ne obuhvata:

-PZO 18,00 KM (36,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-Boravišna taksa u hotelu 2 KM po danu po osobi (12 KM za 6 noćenja)

-Doplatu za jednokrevetnu sobu 120 KM

-Individualne troškove i fakultativne izlete:

  • Istanbul 20,00 €
  • Krstarenje Bosforom 20,00 €
  • Bursa 30,00 €

OPIS SMJEŠTAJA:

HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** – Ovaj hotel smješten je u primorskom gradiću Kumburgazu u blizini Istanbula, a uključuje 2 bazena, fitness centar, saunu i turski hamam. U sklopu objekta gosti mogu besplatno koristiti WiFi. Sobe u hotelu Kumburgaz Marin Princess imaju TV sa satelitskim programima i radni stol. Pojedine imaju hidromasažnu kadu i veliki prostor za sjedenje. Hotel Kumburgaz Marin Princess poslužuje bogati bife doručak u jutarnjim satima. Objekt također sadrži restoran Golden, u kojemu se poslužuju jela međunarodne kuhinje za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen s toboganima. Hotel se nalazi na privatnoj plaži sa molom, suncobranima i ležaljkama na raspolaganju gostima.

Uslovi za djecu:

-Prvo dijete 0-6 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) – 150,00 BAM

-Drugo dijete 3-11 (u sobi sa dvije odrasle osobe i djetetom 0-6 god) – 270,00 BAM

-Dijete 7-11 godina u sobi sa dvije odrasle osobe – 270,00 BAM

-Jedno dijete 0-6 godina (u sobi sa 1 odraslom osobom) – 349,00 BAM

-jedno dijete 3 – 11 godina (u sobi sa 1 odraslom osobom) – puna cijena

-djeca sa punih 11 godina plaćaju punu cijenu – puna cijena

Napomena:

-Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)

-Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje (BiH, Srbija, Bugarska, Turska) u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.

Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije i Agencija zbog objektivnih razloga (zatvaranje granica, zabrana turističkih putovanja, zabrana rada hotela i sl.) ne bude mogla realizovati putovanje, uplaćen novac se vraća u iznosu 100%!

Posebne pogodnosti za veće grupe, kolektive, sindikate, radne zajednice.

Potrebna dokumentacija:

-Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja