Prag - Nova Godina 2024.

1.DAN – SARAJEVO, 29.12.2023.
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi regulisanja carinskih kontrola I pravljenja pauzi.

2. DAN – PRAG, 30.12.2023.
Dolazak u Prag. GRATIS posjeta Fashion Arena Outlet shopping centru.Slobodno vrijeme za shopping. Smještaj u hotel iza 15:00 h. Nakon check inna kratki odmor te odlazak u fakultativno razgledanje Praga: Hradčani, novi i stari kraljevski dvorac, katedrala Sv. Vita. Staro mjsto, Karlov most, Staromjestski trg, Vaclavsi trg. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN – DRESDEN, 31.12.2023.
Doručak. Individualne slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme… Povratak prema Pragu. Slobodno vrijeme za doček NOVE GODINE! Noćenje.

4. DAN – PRAG, 01.01.2024.
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnost i istraživanja grada. U večernjim satima fakultativno mogućnost krstarenja rijekom Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN – PRAG-BEČ, 02.01.2024.
Doručak. Polazak za Beč. Vožnja sa usputnim pauzama za odmor. Dolazak u Beč u poslijepodnevnim satima. Slobodne aktivnosti ili fakultativno razgledanje grada: Ring, Opera, Parlament, dvorac Hofburg, katedrala sv. Stefana, Hunderdwaserhaus…. U poslijepodnevnim satima polazak prema BiH. Vožnja sa usputnim pauzama.

6. DAN – BiH 03.01.2024.
Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima. Kraj programa.

Cijena do 15.11.2023: 549,00 KM

Cijena aranžmana: 599,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Obavezno putničko zdravstveno osiguranje/PZO: 2 KM po danu

-Doplatu za jednokrevetnu sobu: 180 KM

Fakultativne izlete:

  • Obilazak Praga
  • Krstarenje Vltavom
  • Obilazak Dresdena
  • Obilazak Beča

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)

-Smještaj u hotelu Olšanka Prag 4* ili sličan na bazi 3 noćenja sa doručkom

-Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja