Vojvodina - 1 noćenje

Novi Sad + Subotica – 1 noćenje

Opuštajuća tura koja vas vodi na sjever susjedne nam Srbije, u ravničarske predjele poznate po bogatoj historiji i tradiciji. Raznovrsnost Vojvodine očituje u prirodi, ali i u kulturi što potvrđuje podatak o čak 25 nacionalnih manjina koje zajedno čine jedinstveni spektar vojvođanske kulturološke prizme. Razlog tomu je plodna ravnica naseljena već pedeset hiljada godina, koja je pripadala mnogim carstvima počevši od Rimskog, Hunskog, Bizantskog, Bugarskog, Osmanskog Carstva… No svakako je najdublji kulturološki pečat ostavila Austro-Ugarska Monarhija koja je zadala temelje Vojvodine kakva je danas, od ustroja pa do arhitekture.

1. DAN: 10.04.2021. (Subota) – POLAZAK – SARAJEVO – Novi Sad

Polazak u 01:00 h iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja. Putovanje preko Zenice, Doboja i Tuzle. Dolazak u Novi Sad u jutarnjim satima i obilazak znamenitosti: Narodno Pozorište, Trg Slobode, Tanurdžićeva palata, Rimokatolička crkva, Vladičin Dvor, spomenici, Petrovaradinska tvrđava. Slobodno vrijeme za ručak i ostale aktivnosti. Smještaj u hotel u 13.00h i slobodno vrijeme. U večernjim satima moguć zajednički odlazak u neki od Novosadskih restorana uz tradicionalnu muziku i dobru gastronomsku ponudu. Noćenje.

2. DAN: 10.04.2021. (Nedjelja) Novi Sad – Subotica – Palićko jezero – BiH

Doručak. Odlazak u Suboticu i razgled grada u pratnji turističkog vodiča (Franjevačka crkva, Pravoslavna crkva, Gradski muzej, Sinagoga, Gimnazija, Trg žrtava fašizma, Katedrala Sv. Tereze Avilske, Kapela Sv. Roke i tramvaj, Gradska kuća, Gradska biblioteka, Gradska najamna palata, Pozorište, Zgrada nekadašnje štedionice (na korzou), Jadran, Rajhlova palata, Rajhlov park, Željeznička stanica.) Slobodno vrijeme po želji grupe. Odlazak do Palićkog Jezera u popodnevnim satima i mogućnost posjete ZOO vrtu. Polazak za BiH u poslijepodnevnim satima. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Redovna cijena: 109,00 KM

U cijenu aranžmana je uračunato:

-Prijevoz modernim turističkimautobusom (TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )

-Smještaj u hotelu 3*** u Novom Sadu na bazi 1 noćenja sa doručkom,

-Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja.

-Kraći obilasci Novog Sada i Subotice s pratiocem putovanja.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

-Putničko-zdravstveno osiguranje 6 KM/putnik (12 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

-Doplata za jednokrevetnu sobu 40,00 KM po noći.