Beč Advent

1. Dan

Polazak iz Sarajeva sa platoa ispred Željezničke stanice u 19:00 sati. Vožnja preko Visokog-Zenice-Doboja-GP SVILAJ a zatim preko Osijeka i Mohacsa sa pauzama po potrebi.

2. Dan

BLACK FRIDAY Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Odlazak u SCS-Shopping city sud, najveći shopping centar u Austriji koji se nalazi na periferiji Beča. Slobodno vrijeme za shopping. Sastanak na parkingu shopping centra i odlazak u hotel. Smještaj grupe u hotel.. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlazemo odlazak u centar grada javnim prevozom (metro) u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan

Doručak. Fakulativni izlet “Obilazak grada”: Posjeta dvorcu Schonbrun, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica) a zatim odlazak autobusom do centra grada u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska cetvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan te ulica Graben i Kaertner. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima nudimo mogućnost fakultativnog odlaska na Dunavski toranj (Donauturm) sa kojeg se pruža prekrasna panorama Beča i okoline. Nakon posjete Dunavskom tornju nastavljamo naš obilazak vožnjom prema centru Beča, gdje ćemo uživati u noćnoj panorami grada, koja uključuje vožnju Bulevarom Ring na kojem se nalaze poznate Bečke atrakcije poput Parlamenta, Opere, Rathausa i dr. Pauza za šetnju centrom grada i individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan

Doručak. Check-out iz hotela. Polazak za BiH u 09:00 sati. Vožnja prema Grazu, prijestolnici Austrijske pokrajine Štajerske Dolazak u Graz u podnevnim satima. Slijedi obilazak znamenitosti grada Graz-a u pratnji vodiča: Kunsthaus, Murinsel, a zatim posjeta Schloßberg-u sa kojeg se pruža prelijep pogled na grad i na kojem se nalazi simbol Graza, Uhrturm. Obilazak završavamo ispred gradske vijećnice, Landhaus. Slobodno vrijeme za kratki odmor. Vožnja preko Spielfelda, Maribora, Zagreba, Gradiške i Doboja. Dolazak u Sarajevo oko ponoći.

Cijena aranžmana: 299,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike

-Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje – 8 KM

-Doplata za 1/1 sobu – 150 KM

Fakultativni izleti:

  • Beč panoramica u pratnji vodiča – 15 €
  • Dunavski toranj + Wien by night – 20

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe)

-2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu RAINERS 4****

-Posjeta Grazu u pratnji vodiča

-Posjeta tržnom centru SCS Vosendorf

-Odlazak u noćnu šetnju Bečom u pratnji vodiča grupe

-Pratilac putovanja ispred agencije

-Troškove pripreme i organizacije

Potrebna dokumentacija:

-Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

-Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 10 dana prije polaska.

Napomena:

-ZA ULAZAK U REPUBLIKU AUSTRIJU NE TREBAJU POTVRDE O VAKCINACIJI KAO NI ANTIGEN TEST! – SAMO VAŽEĆI PASOŠ