Beč - Januar 2023.

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahlifer strasse, čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, BurgtHeatar, Univerzitet… Hofburg je palata iz koje su moćni Habzburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela Svijeta, a danas je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Stephansplatza i Stephansdoma – gotičke katedrale Svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: Sacher-torte, wiener melange kafu, bečku šniclu… U Beču živi oko 1,6 miliona ljubaznih Bečlija udaljenih od Sarajeva samo 800 km…

1. Dan – SARAJEVO – BiH

Polazak iz Sarajeva sa platoa ispred Željezničke stanice u 19:00 sati. Vožnja preko Visokog-Zenice-Doboja-GP SVILAJ a zatim preko Osijeka i Mohacsa sa pauzama po potrebi.

2. Dan – PARNDORF – BEČ

Dolazak u jutarnjim satima u OUTLET PARNDORF. Slobodno vrijeme za shopping u poznatim svjetskim brendovima: Armani, Burberry, Calvin Klein, Diesel, Gucci, Guess, Lacoste, Miss Sixty, Energy Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i mnogi drugi. Zadržavanje cca.4h. Dolazak u Beč u popodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel.. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima predlazemo odlazak u centar grada javnim prevozom (metro ili tramvaj) u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan – PANORAMICA – SCHONBRUNN – BiH

Doručak. Check-out iz hotela. Fakulativni izlet “Obilazak grada”: Posjeta dvorcu Schonbrun, nekadašnjem ljetnikovcu Habsburgovaca (obilazak vrtova i Gloriette, bez ulaznica) a zatim odlazak autobusom do centra grada u obilazak znamenitosti u pratnji vodiča: Ulica Ring, Opera, Muzejska cetvrt, Parlament, Rathaus, Univerzitet, Votivkirche, Schwedenplatz, a zatim pješice do Stephanplatza i katedrale St.Stephan te ulica Graben i Kaertner. Slobodno vrijeme za individualne aktivnoti. Polazak iz Beča u 15.30h prema BiH. Vožnja preko Mađarske i Hrvatske. Dolazak u BiH poslije ponoći.

Cijena aranžmana: 179,00 KM

First Minute cijena do 31.12.2022

Redovna cijena je 199,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike

-Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje – 6,00 KM

-Jednokrevetna soba – 80,00 KM

Fakultativne izlete:

  • BEČ PANORAMICA U PRATNJI VODIČA – 20 EUR

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe)

-1 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu RAINERS 4****

-Posjeta tržnom centru PARNDORF

-Odlazak u noćnu šetnju Bečom u pratnji vodiča grupe

-Pratilac putovanja ispred agencije

-Troškove pripreme i organizacije

Napomena:

-Potrebna putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

-Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

-U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja
najkasnije 10 dana prije polaska.

-Za ulazak u republiku austriju ne trebaju potvrde o vakcinaciji kao ni antigen test! – samo važeći pasoš