BUDIMPEŠTA - Dan državnosti 2021.

Priča o tri grada koji je postao jedan. U starom Budimu Vas dočekuje antička, a u brdovitom dijelu Budima srednjovjekovna atmosfera, a sa druge strane Dunava – ravna Pešta sa najljepšom građevinom grada Parlamentom i širokim bulevarima, među kojima se posebno ističe Andraši bulevar – imitacija pariskih Jelisejskih polja. Predivna u svako doba godine, mjesto je koje se mora posjetiti.

1. Dan – Srijeda (24.11.2021.)

Polazak iz Sarajeva u kasnim večernjim satima. Polasci po rasporedu iz Visokog, Kaknja, Zenice, Zavidovića, Žepča, Maglaja i Doboja. Noćna vožnja kroz Hrvatsku.

2. Dan – Četvrtak (25.11.2021.)

Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima i posjeta tržnom centru Arena Plaza koji nudi priliku za kupovinu u radnjama sa poznatim brendovima (H&M, Zara, Bershka, Calzedonia, Desigual, Adidas, Tally Weil, itd.). U popodnevnim satima slijedi check inn u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan – Petak (26.11.2021.)

Doručak. Nakon doručka u planu je fakultativni obilazak grada: Trg heroja, Vajdanhunyad tvrđava, Szecheny kupatila, Andrassy bulevar, Erszebet trg, Lančani most, Ribarski bastiljon, Budimski dvorac, Vaci ulica. Povratak u hotel u popodnevnim satima.
U večernjim satima planiran je fakultativni izlet krstarenje Dunavom, prilika da Budimpeštu doživite sa obala rijeke koja je nekad razdvajala dva zasebna grada. Od svih gradova koji leže na Dunavu, obale Budimpešte su najljepše, pogotovo noću kada su apsolutno sve građevine prekrasno osvijetljene. Nakon krstarenja slobodno vrijeme u centru grada. Noćenje.

4. Dan – Subota (27.11.2021.)

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme u centru Budimpešte (Vaci ulica). U 13.00h polazak za Pečuh. Kraći obilazak Pečuha uz vodiča i slobodno vrijeme u tržnom centru Arkad koji se nalazi u samom centru grada. Polazak za BiH u predvečernjim satima. Vožnja preko Hrvatske i planiran dolazak oko ponoći.

Cijena aranžmana: 169,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-putničko zdravstveno osiguranje – 6,00 KM

-Doplata za jednokrevetnu sobu – 70,00 KM

Fakultativne izlete:

-Obilazak Budimpešte – 20€

-Krstarenje Dunavom – 20€

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz na navedenoj relaciji, te 2 noćenja s doručkom u hotelu u Budimpešti

-Kompletnu organizaciju puta i turističkog vodiča sve vrijeme putovanja

-Posjetu Pečuhu