Kapadokija - Nova Godina 2024. Avio

1. DAN 29.12.
Sastanak grupe je na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo cca 2 sata prije leta. Check in i prijava na let Turkish Airlines (1022 15:25h) nakon čega slijede pasoške i carinske formalnosti. Polijetanje. Slijetanje u Istanbul (19:15h). Odlazak na «domaći» terminal te nastavak leta na liniji za Kayseri (20:45h). Slijetanje u Kayseri (22:10h). Transfer do hotela u mjestu Goreme u samom srcu Kapadokije. Smještaj u tradicionalni boutiqe hotel . Noćenje.

2. DAN 30.12.
Pored bajkovitih prizora koji će vam trajno ostati u sjećanju, Kapadokija se izdvaja po šarenim balonima. Oni su prva asocijacija na ovaj magičan grad i vožnja u njima je najomiljenija aktivnost posjetilaca, koja pruža nezaboravnu avanturu i neponovljivo iskustvo. Fakultativni izlet započinjemo u ranim jutarnjim časovima prije svitanja, a sam let balonima traje oko sat vremena. Vozimo se kombijem do mjesta gdje nas čekaju baloni u koje se, nakon napuhavanja toplim zrakom, ukrcavamo i polijecemo. Baloni nemaju unapred planiranu putanju, već lete tamo gdje ih vjetar nosi. Penjemo se do 300m nadmorske visine, a ispod nas se nalazi čitava oblast prekrivena fantastičnim reljefnim formacijama. Njih je oblikovao bijeli vulkanski pepeo, a lokalno stanovništvo ovo čudo prirode naziva „Vilinski dimnjaci“. Preko stotinu balona je istovremeno u vazduhu, dok mi uživamo u nestvarnom prizoru rađanja sunca i prelamanja različitih boja svjetlosti i neba. Čudesni let završavamo slijetanjem u neposrednoj blizini ukrcavanja, gdje nas čekaju kombiji koji nas vraćaju nazad u grad.

3. DAN 31.12.
Tokom ove prelijepe ture imate priliku da se upoznate sa najljepšim i najpoznatijim predjelima Kapadokije. Izlet počinjemo odmah nakon doručka, a naša prva stanica je veličanstveni vidikovac iznad grada Goreme, gdje ćemo od lokalnog vodiča dobiti informacije o bogatoj istoriji Kapadokije i jedinstvenim kamenim formacijama, čiji se geografski oblik formirao prije 10 hiljada godina. Poslije panoramskog pogleda obilazimo zamak Uchisar i najvišu tačku Kapadokije – muzej na otvorenom Goreme (pod zastitom UNESCO-a) u kojem se nalaze neke od najboljih primjeraka kuća i crkava u stijenama. Moguća posjeta fabrici tradicionalne turske grnčarije ili tkaonice ćilima. Put nas dalje vodi ka napuštenom selu Cavusin i mjestu Avanos, nakon čega pravimo pauzu za ručak i isprobavamo autentičnu tursku kuhinju. Na turi ćemo praviti fotografije u fascinantnoj dolini Pasabag, u Monkovoj dolini poznatoj po čuvenim vilinskim dimnjacima u obliku pečuraka, kao i u dolini Devrent poznatoj po stijenama u obliku životinja. Povratak u hotel u poslijepodnevnim časovima. U večernjim satima mogućnost odlaska na doček Nove godine u tradionicalni turski restoran i gala večeru. SRETNA NOVA GODINA!

4. DAN 01.01.2024.
Mogućnost fakultativnog odlaska na izlet JAHANJE KONJA. Ovaj izlet Vam pruža uzbudljivo i nezaboravno iskustvo razgledanja, jer ćete jahati kroz prekrasne doline s jedinstvenim vulkanskim formacijama. Istražiti ćete doline Kapadokije, ruže i ljubavi i jahati konje kroz staro grčko selu Cavusin. Također ćete vidjeti Cappadociu iz drugačije perspektive gledajući njene nevjerovatne brežuljke i vilinske dimnjake s prizemlja ILI I Dvosatna tura na QUAD motorima za istraživanje najljepših krajolika Kapadokije! Nestandardno razgledanje i neobična avantura u džungli kroz Göreme, dolinu Güllüdere, dolinu Love i selo Vuavuşin. Dvosatna tura. Sa ovim terenskim četverotočkašima lako je upravljati, potpuno su automatski, tako da nije potrebno prethodno iskustvo. Staze i ruta kojom se vozi pažljivo su odabrane kako ne bi bile zastrašujuće, već radi uživanja i izazova.

5. DAN 02.01.2024.
Kizilcukur valley ili Crvena dolina je jedno od najljepših mjesta u cijeloj Kapadokiji. Na ovom izletu cete imati
priliku da uz degustaciju cuvenih lokalnih vina uživate u pogledu na bajkovite kamene formacije i nestvaran zalazak sunca koji ste sigurno vidjeli na promotivnim snimcima i fotografijama koje stizu iz Kapadokije.

6. DAN 03.01.2024.
Doručak. Check out. Transfer do aerodroma. Prijava za let Turkish airlinesa za Istanbul (09:45h). Slijetanje u Istanbul (11:20h.). Nastavak leta Turkish Airlinesom za Sarajevo (14:45h). Dolazak u Sarajevo u 14:35. Kraj programa.

Hotel Heybe 3* cijena do 15.11.2023: 1199,00 KM

Regularna cijena aranžmana: 1299,00 KM

Hotel Cappadocia Cave 4* cijena do 15.11.2023: 1299,00 KM

Regularna cijena aranžmana: 1399,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Putničko zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi

-Boravišnu taksu od 2-6 e po osobi po danu

-Fakultativne izlete I ulaznice za muzeje:

  • RED TOUR: 40 EUR
  • GREEN TOUR : 45 EUR
  • HORSE RIDING : 25 EUR
  • ATV SAFARI: 25 EUR
  • TURSKO VEČE: 30 EUR
  • BALONI: 190 EUR

-Cijene izleta nisu finalne i podložne su promjenama

Aranžman obuhvata:

-Povratnu avio kartu TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Kapadokija – Sarajevo sa presjedanjem u Istanbulu

-Aerodromske takse + 23 kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi;

-5 noćenja sa doručkom u odabranom hotelu po izboru iz cjenovnika

-Privatni transfer minibusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul;

-Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.