Kumburgaz - Ljeto 2023.

ČETVRTU sezonu zaredom vodimo naše zadovoljne klijente u najbolji hotel na obali Mramornog mora, u gradiću Kumburgaz. Kumburgaz je gradić nedaleko od Istanbula (oko 50 km), ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se odlučite za odmor na Mramornom moru. Kumburgaz Marin Princess Hotel 5***** za svoje goste nudi privatnu Princess plažu sa ležaljkama, suncobranima, molom za sunčanje. Odmah uz plažu gosti mogu uživati i u dva hotelska bazena sa morskom vodom tako da je vaš doživljaj odmora potpun.

1. DAN / subota / Polazak iz BiH
Polazak iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Ugljevika i Bijeljine (mogućnost polaska iz Banja Luke i Zavidovića za veće grupe). Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje pored Sofije i Plovdiva. Noćna vožnja.

2. DAN / nedjelja – Kumburgaz Marin Princess
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima. Prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****. Ulazak u sobe (check in) u 15.00 h. Želimo vam lijep i ugodan odmor.

3. DAN / ponedjeljak / – Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

4. DAN / utorak / – Istanbul
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz oficijenog vodiča Istanbul započinjemo sa Kabatasa – krstarenje evropskom obalom zatim azijskom, krstarenje završavamo na Uskudaru, šetnja sa vodičem, Djevojačka Kula, slobodno vrijeme. Panoramska vožnja do istorijskog poluostrva, Sultan Ahmet, Aja Sofija, Sulejmanija, Beyazit, Kapali čaršija, Laleli. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima.

5. DAN / srijeda / Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

6. DAN / četvrtak / Istanbul SHOPPING
Doručak u hotelu. Cjelodnevni fakultativni izlet za shopping u Istanbul. Posjeta outlet centru VENEZIA: NIKE, ADIDAS, US POLLO, TAKKO, LC WAIKIKI, ROSSMANN, GRATIS….Nastavak vožnje do centra Istanbula – slobodno vrijeme za kupovinu na Grand Bazaru – Kapali čaršija i Misir Čaršija. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN / petak / Marin Princess Kumburgaz
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za kupanje i boravak na plaži. Noćenje.

8. DAN / subota / Kumburgaz – Edirne
Doručak u hotelu. Napuštanje soba do 11.30 h. I dalje možete koristiti sve hotelske sadržaje: privatnu Princess plažu, bazene i spa zovnu sve do poslijepodnevnih sati kada je planiran polazak iz Kumburgaza. Polazak prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

9. DAN / nedjelja / BiH
Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama
i uslovima na putevima. Kraj programa

Cijene u tabeli su po osobi u 1/2 i 1/3 sobi
Izražene cijene vrijede za rane rezervacije do 10.04.2023.
Na ime potvrde rezervacije plaća se 100 KM po osobi
Mogućnost doplate za večeru: 140 KM po osobi za 6 večera

Aranžman ne obuhvata:

-PZO: 18,00 KM (36,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-Boravišna taksa u hotelu: 15 KM

-Doplatu za jednokrevetnu sobu: 120 KM

-Dodatno sjedište (jedna osoba koristi 2 sjedista): 250 KM

-Individualne troškove i fakultativne izlete: Istanbul: 25 €, Krstarenje Bosforom: 20 €, Istanbul SHOPPING TIME: 15 €, Silivri: 10 €

-PAKET SVIH IZLETA: 65 €

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),

-Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 6 noćenja sa doručkom*
u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku:
http://www.kumburgazmarinprincess.com/

-Za goste hotela su na raspolaganju privatna plaža sa dokom (ležaljke i suncobrani se ne naplaćuju)

-DVA otvorena bazena sa morskom vodom (jedan sa toboganima)

-Wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)

-Besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela

-Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,

-Obilazak Edirnea

Dodatne napomene i informacije:

-Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava.
Nije obavezna doplata sjedišta!)

-CHECK-IN U SOBE OD 15.00h PO LOKALNOM VREMENU

-Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije i Agencija zbog objektivnih razloga (zatvaranje granica, zabrana turističkih putovanja, zabrana rada hotela i sl.) ne bude mogla realizovati putovanje, uplaćen novac se vraća u iznosu 100%!

-Informacije o hotelu: Ovaj hotel smješten je u primorskom gradiću Kumburgazu u blizini Istanbula, a uključuje 2 bazena, fitness centar, saunu i turski hamam. U sklopu objekta gosti mogu besplatno koristiti WiFi. Sobe u hotelu Kumburgaz Marin Princess imaju TV sa satelitskim programima i radni stol. Pojedine imaju hidromasažnu kadu i veliki prostor za sjedenje na upit zbog raspoloživosti (ograničen broj soba). Hotel Kumburgaz Marin Princess poslužuje bogati bife doručak u jutarnjim satima. Objekt također sadrži restoran Golden, u kojemu se poslužuju jela međunarodne kuhinje za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen s toboganima. Hotel se nalazi na privatnoj plaži sa molom, suncobranima i ležaljkama na raspolaganju gostima. Gosti hotela dobijaju peškire za plažu.

Potrebna dokumentacija:

-Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

-Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „ALMY TRAVEL“ d.o.o. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Molimo sve putnike da pročitaju Opšte uslove putovanja a koje mogu pogledati na: https://www.almytravel.ba/uslovi-putovanja/