KUŠADASI 2021.

Kušadasi je živahno odmaralište u Turskoj koje ima najraznolikiju turističku ponudu u ovom dijelu države. Bilo da želite istraživati ovo područje, odmarati se na nekoj od mnogobrojnih prekrasnih plaža ili se cjenkati na tržnicama, Kušadasi ima sve za svakoga. Dođite i uvjerite se sami!

1. Dan – Polazak iz BiH

Polazak u jutarnjim satima (05:00h) iz Sarajeva. Polasci prema planu i programu iz Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Zavidovića, Maglaja, Doboja, Gračanice, Tuzle i Bijeljine. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku.

2. Dan – Turska – Kušadasi

Prelazak granice Kapikule i ulazak u Tursku u ranim jutarnjim satima. Vožnja preko Edirnea, Cannakala i Izmira. Dolazak u Kušadasi je planiran u popodnevnim satima, a smještaj u hotele počinje od 14.00h. Večera. Noćenje.

3. Dan – Kušadasi

Doručak. Dan za slobodne aktivnosti, upoznavanje sa prelijepim gradom, čaršijom ili kupanje i uživanje na nekoj od lokalnih plaža. Večera. Noćenje.

4. Dan – Krstarenje

Doručak. Fakultativno: odlazak na cjelodnevno krstarenje zaljevom Kušadasija na brodu, uz tradicionalnu Tursku muziku, ručak na bazi švedskog stola, te kupanje na prelijepim plažama zaljeva do kojih nije moguće doći drumskim putem. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

5. Dan – Efes

Doručak. Slobodan dan za kupanje i sunčanje ili fakultativno: Odlazak u EFES, jedan od najbolje očuvanih antičkih gradova, nedavno ponovo otkriven, najvažniji trgovinski i kulturni centar starog mediterana. Efes je bio obavezno odmorište Aleksandra makedonskog prilikom svakog njegovog pohoda. U Celzijusovu biblioteku su posle propasti Aleksandrijske biblioteke preseljene “preživjele” knjige. Mjesto koje je prije nove ere imalo oko 200.000 stanovnika, Amfiteatar sa preko 25.000 sjedišta, toplu vodu, kanalizaciju. Povraak u hotel u popodnevnim satima. Večera. Noćenje.

6. Dan – Pamukkale

Doručak. Fakultativno: Odlazak na Pamukkale, jedinstveno mjesto nastalo od geotermalnih krečnjačkih izvora. Cjelodnevni izlet tokom kojeg ćete posjetiti tople Kleopatrine izvore (30-60 oC) definitivno vrijedi truda. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.

7. Dan – Izmir

Doručak. Fakultativno: Odlazak u Izmir, četvrti najveći grad u Turskoj. Dolazak u Izmir centralni dio grada Konak, te panoramski razgled grada. Slobodno vrijeme pored čuvene sat kule koja se nalazi u strogom centru grada odakle možete posjetiti čuveni izmirski Kordon ili uživati u pijaci Kemeralti. U povratku iz Izmira posjeta jednom od šoping centara nadomak grada i slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima. Večera. Noćenje.

8. Dan – Kušadasi

Doručak. Slobodno vrijeme za plažu i opuštanje. Večera. Noćenje.

9. Dan – Kušadasi – check out

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do 11.00h za završni shopping i kupovanje potrepština za put. U 11.00h polazak ka BiH. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku.

10. Dan – BiH

Dolazak na odredišta u BiH u popodnevnim satima.

*Usluga polupansion uključuje noćenje sa doručkom i večerom, a smještaj je u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama.

Cijena aranžmana ne obuhvata:

-Doplatu za jednokrevetnu sobu – 30,00 KM po noćenju,

-Doplatu za sjedište po želji u autobusu – 50,00 KM po mjestu,

-Doplatu za dodatna sjedišta u autobusu – 120,00 KM po sjedištu,

-Putničko zdravstveno osiguranje – 20,00 KM ukupno za sve dane putovanja po osobi.

Fakultativne izlete:

  1. Krstarenje – 20€
  2. Posjeta Izmiru – 20€
  3. Odlazak na Pamukkale – 40€
  4. Obilazak Efesa – 35€

U cijenu aranžmana je uračunato:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom,

-7 noćenja na bazi polupansiona u hotelu u Kušadasiju,

-Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča.

Popusti:

-Dijete do 3 godine sa dvije odrasle osobe plaća samo 160 KM (u dvokrevetnoj sobi)

-Dijete od 3 do 12 godina sa dvije odrasle osobe ostvaruje popust u iznosu od 30%

-Dijete do 12 godina sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust u iznosu od 80 KM

OPIS SMJEŠTAJA:

HOTEL MELIKE 2* se nalazi na plaži Ladies Beach, sto metara od mora i tri kilometra od centra. Manjeg je kapaciteta, od drugih ponuđenih hotela. U okviru hotela nalazi se restoran, bar, otvoreni bazen sa ležaljkama i suncobranima, bazen za djecu, sef na recepciji(uz doplatu na licu mjesta), stolni tenis, besplata Wi-Fi na lobiju. Sve sobe posjeduju WC, klimu, telefon i balkon. Usluga u hotelu je polupansion. Obroci su na bazi švedskog stola.

HOTEL AYMA 4* se nalazi na 3 km od centra grada Kušadasija, a od plaže Ladies je udaljen svega 200 metara. Usluga je polupansion (doručak, večera ) – švedski sto. Svaka soba ima WC, TV, klimu, telefon, mini bar, fen za kosu, balkon ili terasu. Objekat raspolaže sa dva restorana (otvoreni i zatvoreni) i dva bara. U sklopu hotela je TV sala, frizerski salon, internet kafe i prodavnica suvenira. Gostima su na usluzi i tursko kupatilo, sauna, fitness studio i masaža, dva bazena, od kojih je jedan za djecu. Od sportova ovdje možete igrati stoni tenis, tenis ili bilijar.

Napomena:

-Cijena brzog „Antigen“ testa na korona virus je za putnike agencije Almy Travel 20,00 KM, i test je neophodan za ulazak u Tursku za sve nevakcinisane građane BiH. Za one koji su primili drugu dozu vakcine minimalno 14 dana prije putovanja, test NIJE POTREBAN.

-Mogućnost plaćanja na rate, za sve škole i ostale poslovne kolektive.