Milan - Nova Godina 2024.

1. DAN 29.12.2023. SARAJEVO – MILANO
Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN 30.12.2023. MILANO
Po dolasku, FAKULTATIVNO razgledanje Milana – grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i Milanska skala… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti . Noćenje.

3. DAN 31.12.2023. MILANO – OUTLET SERRAVALLE – MILANO
Doručak. Slobodno vrijeme u Milanu ili fakultativno odlazak u jedan od poznatijih outlet centara SERRAVALLE sa velikim izborom radnji poznatih brendova. Slobodno vrijeme za šoping. Povratak u Milano. Zajednički odlazak u grad na doček nove 2019. godine. Noćenje.

4. DAN 01.01.2024. MILANO – LUGANO – LOKARNO – MILANO
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Mogućnost fakultativnog izleta za Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja za Lokarno. Po dolasku u grad na obali jezera Mađore, šetnja trgom Grande, obilazak crkve San Francesco, palate Conferenca (gdje je potpisan čuveni Lokarno pakt 1925.) Slobodno vrijeme, preporuka šetnja promenadom Lungolago. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE

5. DAN 02.01.2023. MILANO – JEZERO KOMO – SARAJEVO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji …Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. U poslijepodnevnim satima povratak u Milano i nastavak puta za Sarajevo. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

6. DAN 03.01.2019. SARAJEVO
Očekivani dolazak u Sarajevo na mjesto polaska je u jutarnjim satima.

Cijena do 15.11.2023: 449,00 KM

Cijena aranžmana: 499,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.

-Putničko zdravstveno osigruranje (PZO) 12KM

-Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 3 do 5 EUR-a po osobi po danu)

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)

-3 noćenja sa doručkom u hotelu 3*u široj gradskoj zoni MILANA

-Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.

Napomena:

-Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije)

-Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

-Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA agencije ALMY TRAVEL, a usklađenim sa UTA BIH Standardima.