Ohrid - 1. Mart 2022.

1. Dan – (Petak 25.02.2022.) Sarajevo – Tirana – Ohrid

Polasci u večernjim satima iz Zavidovića, Žepča, Zenice, Kaknja, Visokog i Sarajeva. Putovanje preko Mostara, Trebinja, Nikšića i Podgorice sa pauzama po želji grupe. Noćna vožnja.

2. Dan – (Subota 26.02.2022.) Tirana – Ohrid

Dolazak u Tiranu u jutarnjim satima. Obilazak kulturno-historijskih znamenitosti u pratnji vodica: Spomenik Skender-begu, Edhem–begova džamija, Univerzitet u Tirani, Rruga Ismaili, piramida, kuća Envera Hodže. Kraće zadržavanje u centru Tirane. Nastavak putovanja prema Ohridu. Dolazak u Ohrid u predvečernjim satima satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. Dan – (Nedjelja 27.02.2022.) Ohrid – Sv.Nau

Doručak. Fakultativni izlet u Samostan sv. Nauma. Putovanje autobusom do Svetog Nauma, popularnog izletišta u čijoj se blizini rijeka Crni Drim uliva u Ohridsko jezero. Obilazak manastira koji je osnovao Sveti Naum 895. godine. Povratak u Ohrid. Obilazak znamenitosti Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska Čaršija, spomenik Ćirilu i Metodu, Golna Porta, crkva Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelova tvrđava (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero), crkva Sv. Ivana Kanea (sagrađena na litici. Nakon obilaska slijedi slobodno vrijeme za šetnju ohridskom čaršijom sa mnogobrojnim dućanima gdje se prodaju čuveni ohridski biseri i ćilibari. U slucaju da vremenski uslovi dozvoljavaju, nudimo mogucnost krstarenja Ohridskim jezerom u trajanju od sat vremena (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

4. Dan – (Ponedjeljak 28.02.2022.) Ohrid – Skoplje – BiH

Doručak i polazak prema Skadru. Skadar, jedan od najstarijih albanskih gradova a koji se nalazi 17 km od granice sa Crnom Gorom. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča: Al`zamil dzamija – glavna gradska šetnica Rruga Kole Idromeno – Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva – Kip Majke Tereze. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Slobodno vrijeme. Polazak za BiH. Vožnja preko Crne Gore, Trebinja i Mostara. Dolazak na destinacije u ranim jutarnjim satima narednog dana.

Cijena aranžmana: 175,00 KM

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz autobusima visoke turističke klase

-Smještaj u Hotelu sa 4* u Ohridu na bazi dva noćenja s doručkom

-Usluge vodiča tokom putovanja

-Obilazak Tirane

-Obilazak Skadra

-Organizacija putovanja i usluge vodiča

Aranžman ne obuhvata:

-Obilazak Ohrida i Sv.Naum-a sa lokalnim vodičem – 15€

-Vožnja brodom po Ohridskom jezeru – 15€

-Putničko zdravstveno osiguranje za sve dane trajanja putovanja – 10,00 KM

Doplata za jednokrevetnu sobu 60,00 KM/osoba

Individualni troškovi putnika

Napomena:

-Za ulazak u Makedoniju potreban je alternativno: PCR test (ne stariji od 72h), Brzi Antigen test (ne stariji od 48h) ili potvrda o primljenoj drugoj dozi vakcine (najmanje 14 dana prije ulaska u Tursku).
Brzi antigen testovi za klijente agencije Almy Travel, u poliklinici „Sunce“ u Zenici koštaju 15,00 KM po osobi.