Prag/Beč - Maj 2022.

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova… Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha.Krenite na putovanje kroz srce Evrope – kroz stari dio Bohemije do zlatnog Praga. Uživajte i tradicijama i raznolikostima ovoga grada. Stavite šlag na Sacher tortu u Beču i zaokružite cjelinu nezaboravnog putovanja

1. Dan – (Četvrtak 19.05.2022.) Polazak iz BiH

Polazak iz Sarajeva u večernjim satima, ispred Zemaljskog muzeja. Polasci iz Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Modriče i Odžaka. Vožnja kroz Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Češku do Praga.

2. Dan – (Petak 20.05.2022.) Dolazak u Prag

Dolazak u Prag i odlazak u centar grada za prvi dio pješačkog obilaska. Vaclavske Namesti, ulica Na Prikope, trg Republike, shopping centar Palladium. Kraće slobodno vrijeme u centru grada. Odlazak u hotel u popodnevnim satima i check inn. Slobodno vrijeme za odmoru hotelu. U večernjim satima moguć organizovani odlazak u jednu od Praških pivnica ili restorana.

3. Dan – (Subota 21.05.2022.) Prag + Krstarenje

Doručak. Fakultativno: Obilazak Grada Praga (Hradčany, Katedrala sv. Vita, Mala strana, Karlov Most, Staromeske Namesti, Orloj sat, Tynska crkva, Celetna ulica itd.). Slobodn ovrijeme u gradu u trajanju od 2-3h cca. U kasnim popodnevnim satima slijedi fakultativno krstarenje Vltavom i prilika da upoznate Prag sa obala rijeke na kojoj leži ovaj grad, uz pojašnjenja našeg stručnog vodiča. Povratak u hotel u predvečernjim satima. Noćenje.

4. Dan – (Nedjelja 22.05.2022.) Prag – Beč

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Beču preko Jihlave i Znojma. Dolazak u Beč u podnevnim satima. Fakultativno: obilazak grada (Stphansplatz, katedrala Sv. Stefana, Graben, Mihaelersplatz, Hofburg, Heldenplatz, Trg Marije Terezije, Parlament, Museums Quartier). Slobodno vrijeme. Polazak za BiH u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja.

5. Dan – (Ponedjeljak 23.05.2022.) Dolazak u BiH

Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima.

Cijena aranžmana: 240,00 KM

Cijena za prvih 20 rezervacija: 220,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Putničko zdravstveno osiguranje – 8,00 KM

-Doplatu za jednokrevetnu sobu – 50,00 KM

-Doplata za posebno sjedište u autobusu (po putniku) – 30,00 KM (sjedište iza vozača, sjedištaza stolom, sjedišta iza 2. vrata)

Doplata za dodatno sjedište u autobus – 100,00 KM

Fakultativni izleti:

-Prag panoramica – 20€/osoba

-Krstarenje Vltavom – 20€/osoba

-Beč – 10€/osoba

Aranžman obuhvata:

Prijevoz autobusima visoke turističke klase

-Smještaj u hotelu sa 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u široj gradskoj zoni Praga

-Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Pragu kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih)izleta.

Napomene:

-Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

-Za ulazak u Češku važi „3G“ pravilo – osoba koja ulazi treba da ima alternativno:

  • Primljene dvije doze vakcine
  • Negativan antigenski test (star najviše 48h)
  • Dokaz o prebolovanoj infekciji COVID (star najviše 180 dana)