Venecija - 2 NOĆENJA

Ovaj muzej na otvorenom je u prošlosti odigrao ulogu vladara Jadranskog i Sredozemnog mora, prijestolnice Mletačke republike, prošao kroz razne bure i nemirna vremena, trgovao, osvajao, gubio i ponosno stajao u laguni sa preko 120 ostrva, uprkos problemima sa kojima se svakodnevno suočava. Povijesne građevine, kanali, krilati lavovi, gondole i gondolijeri, mostovi, golubovi… sve to nas očekuje u šetnji kroz Veneciju. Ali Venecija nije jedini otok lagune koji planiramo posjetiti sa vama. Zajedno ćemo prošetati starim Torčelom, šarenim Buranom i umjetničkim Muranom. Upoznajte se sa životom i običajima lokalaca i otkrijte sa nama tajne Venecijanske lagune!

1. Dan – (26.05.2022.) SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA-ZAGREB-VENECIJA

Polazak autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u večernjim satima. Putovanje preko Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Doboja i Banja Luke. Usputne pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju.

2. Dan – (27.05.2022.) VENECIJA-LIDO DI JESOLO

Dolazak u Italiju u jutarnjim satima. Pauza na autoputu prije dolaska do luke Punta Sabbioni i izleta brodom do Venecije. Razgledanje grada smještenog na 120 ostrva sa 177 kanala i 400 mostova u pratnji vodiča: Tamnica, Most uzdaha, Duždeva palata, Trg sv. Marka, bazilika, Most Rialto, Kanal Grande. Poslušajte priče naših vodiča i zakoračite u svijet venecijanskih duždeva i kondotijera, upoznajte se sa nastankom gondole, a imamo i nekoliko intrigantnih priča o prvom italijanskom kralju Viktoru Emanuelu II. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima slijedi povratak brodom do luke i polazak prema hotelu. Smještaj u hotel u Lido di Jesolu, čuvenom talijanskom ljetovalištu prepunom hotela, barova, restorana i divnih malih trgova sa duhom Italije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan – (28.05.2022.) LIDO DI JESOLO-TREVISO-CASTELLO DI RONCADE-LIDO DI JESOLO

Nakon doručka polazak na fakultativni izlet izlet „Treviso-Castello di Roncade“. Prvo odlazimo do Trevisa do kojeg nam treba nekih 45 minuta vožnje iz Lido di Jesola. Po dolasku slijedi obilazak grada sa našim vodičem: katedrala Duomo, crkva San Nicolò, Piazza dei Signori sa zgradom Palazzo di Podestà, Loggia dei Cavalieri, Monte di pietà i Cappella dei Rettori, crkva San Francesco, Piazza Rinaldi, trg na kojem se nalaze tri palače porodice Rinaldi. Nakon obilaska slobodno vrijeme za uživanje u ovom prekrasnom gradu. U dogovoreno vrijeme polazak prema malom mjestu Roncade, u kojem se nalazi dvorac Roncade.
Pitate se kako su živjeli vencijanski duždevi? U obilasku ovog dvorca ćete otkriti iz prve ruke u kakvoj raskoši su živjeli duždevi, a danas i njihovi potomci. Nakon obilaska dvorca, idemo u vinariju na degustaciju fantastičnih domaćih vina. Nakon toga će nas domaćini počastiti lokalnim delicijama u vidu brusketa, sireva i još malo vina. U dogovoreno vrijeme polazimo nazad prema Lido di Jesolu. Dolazak u Lido. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. Dan – (29.05.2022.) LIDO DI JESOLO-OTOCI LAGUNE-SHOPPING OUTLET PALMANOVA-BIH

Nakon doručka napuštanje hotela. Polazimo na fakultativni izlet “Otoci Lagune“. Vožnja do pristaništa Punta Sabbioni. Ukrcaj na brod i plovidba lagunom do otoka Torcello, najstarijeg nastanjenog otoka lagune, koji je većina stanovnika napustila tako da danas na otoku živi svega dvadesetak stanovnika. Posjeta glavnom trgu na kojem se nalazi katedrala Santa Maria Assunta i crkva Santa Fosca. Na otoku je i Atilina stolica, a kakve veze ima sa poznatim vođom Huna poslušajte od našeg vodiča. Nastavak plovidbe do Burana, otoka na kojem se nalaze kuće najživljih boja u cijeloj laguni i tradicionalnog središta izrade poznate venecijanske čipke koju je proslavio veliki Leonardo da Vinci. Šetnja otokom je jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Posjeta crkvi San Martino na glavnom trgu otoka. Nakon toga plovidba do otoka Murano poznatog po izradi predmeta od stakla. Posjeta radionici Murano stakla uz prikaz procesa izrade. Kraći obilazak otoka u pratnji vodiča. Povratak brodićem do autobusa.
Nakon toga odlazimo do shopping outlet centra „Palmanova“ (ili outlet Noventa di Piave koji posjećujemo u slučaju da ne možemo stići do Palmanove u toku radnog vremena).
Slobodno vrijeme za shopping. Nastavak vožnje prema BiH uz usputne pauze po potrebi grupe.

5. Dan – (30.05.2022.) ZAGREB-BANJA LUKA-DOBOJ-ZENICA-SARAJEVO

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima narednog dana.

Cijena aranžmana: 199,00 KM

First Minute cijena za uplate do 15.04.2022.

Redovna Cijena: 229,00 KM

Doplata single: 65,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta (cca 2,00 po osobi po noći)

-PZ osiguranje sa uključenim osiguranjem od COVID19 bolesti – 2,00 KM po danu (do 60 godina)/4,00 KM po danu (60-70 godina)

-PCR test ili antigen test (ukoliko isti bude potreban za ulazak u republiku Italiju na dan putovanja)

Fakultativni izleti:

-Posjeta Veneciji – 20,00 €

-Posjeta Tročelu, Buranu i Muranu – 30,00 €

-Posjeta Trevizu i zamku Ronkade – 25,00 €

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom

-2 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobi u hotelu Speranza 3* (ili sličan) u Lido di Jesolu

-Usluge iskusnog pratioca grupe/vodiča tokom putovanja

-Posjeta shopping outletu „Palmanova“ ili „Noventa di Piave“

Napomena:

-Za ulazak u republiku Italiju potrebno je:

  • Potvrda o potpunoj vakcinaciji (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca ili Johnson & Johnson) ne starija od 180 dana. Ukoliko je isteklo 6 mjeseci, potrebna je booster doza
  • 2 doze ili više vakcine Sputnik i Sinopharm ali uz obavezno posjedovanje negativnog antigenskog testa
  • Potvrda o prebolovanom virusu Covid19 koja treba biti dvojezična i ne starija od 180 dana
  • Negativan antigenski test ne stariji od 48 sati
  • Djeca od 0 – 6 godina ne trebaju ništa, djeca od 6 – 12 godina negativan antigenski test ili potvrda o prebolovanom Covidu ne starija od 180 dana (6 mjeseci)

-Do datuma polaska na ovo putovanje moguće su promjene uslova putovanja po COVID 19 protokolu o čemu bi putnici bili blagovremeno obaviješteni.

-Preporučujemo uplatiti putničko-zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inostranstvu.

-Za ovo putovanje potrebno je posjedovati BH pasoš sa validnošću od minimum 3 mjeseca od datuma planiranog povratka sa putovanja. Putnici sa stranim pasošima dužni su se sami informisati o uslovima putovanja. 

-Za sve aranžmane važe „Opšti uslovi putovanja“ PUTNIČKE AGENCIJE ALMY TRAVEL a koji su usklađeni sa UTABIH standardima.