BUDIMPEŠTA - Dan državnosti 2021.

1. Dan – Četvrtak (25.11.2021.) SARAJEVO – Novi Sad

Polazak u noći sa srijede na četvrtak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja. Putovanje preko Zenice, Doboja I Tuzle. Dolazak u Novi Sad u jutarnjim satima. i obilazak znamenitosti: Narodno Pozorište, Trg Slobode, Tanurdžićeva palata, Rimokatolička crkva, Vladičin Dvor, spomenici, Petrovaradinska tvrđava. Slobodno vrijeme za ručak i ostale aktivnosti. Smještaj u hotel u 14.00h i slobodno vrijeme. Noćenje.

2. Dan – Petak (26.11.2021.) Novi Sad – Subotica – Palićko Jezero

Doručak. Fakultativno: Odlazak u Suboticu i razgled grada u pratnji vodiča (Franjevačka crkva, Pravoslavna crkva, Gradski muzej, Sinagoga, Gimnazija, Trg žrtava fašizma, Katedrala Sv. Tereze Avilske, Kapela Sv. Roke i tramvaj, Gradska kuća, Gradska biblioteka, Gradska najamna palata, Pozorište, Zgrada nekadašnje štedionice (na korzou), Jadran, Rajhlova palata, Rajhlov park, Željeznička stanica.) Slobodno vrijeme po želji grupe. Odlazak do Palićkog Jezera u popodnevnim satima i mogućnost posjete ZOO vrtu. Polazak za Novi Sad u poslijepodnevnim satima. Povratak u hotel i slobodno vrijeme. Noćenje.

3. Dan – Subota (27.11.2021.) Novi Sad – Sremski Karlovci – BiH

Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Sremskim Karlovcima. Ovo sremsko naselje ističe se od ostalih svojom neobičnom ljepotom, impresivnom arhitekturom i značajnim znamenitostima. Duga historija ovog kraja uslovila je da svaka građevina Karlovaca poseduje svoju priču i nesvakidašnji, veoma autentični izgled. Danas su Sremski Karlovci jedan beskrajno šarmantan i simpatičan gradić koji, svakim svojim kutkom, prosto odiše autentičnom atmosferom i jedinstvenim izgledom. Nalazi se nadomak Novog Sada, na obodima Fruške gore. Polazak za BiH u popodnevnim satima, uz povremene pauze prema potrebama grupe. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima.

Cijena aranžmana: 135,00 KM

Aranžman ne obuhvata:

-Putničko-zdravstveno osiguranje – 6KM/putnik (12 KM za osobe u dobi 60-75 godina)

-Doplata za posebno sjedište u autobusu – 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

-Doplata za jednokrevetnu sobu – 30,00 KM/noć

-Fakultativni odlazak u Suboticu i na Palićko jezero – 20,00 KM

Aranžman obuhvata:

-Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj)

-Smještaj u hotelu 3*** u Novom Sadu na bazi 2 noćenja sa doručkom

-Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

-Obilasci Novog Sada i Sremskih Karlovaca